Cirkus!

 
 
Det är ett stort cirkustält, wow. Åh, popcorn, gratis för att vi har VIP armband. Föreställningen börjar, en kvinna med sin man bjuder på många skratt. Efter dem följer ett par extremt duktiga parakrobater, allt går så lätt och ser ut att ske utan ansträngning, även fast de flesta i publiken aldrig ens skulle kunna göra samma sak för en sekund. En man i kilt (?!) kommer in, barnen älskar honom. Han jonglerar med ringar, bollar och annat, får det att se ut som en lek, jag är sjukt imponerad!
Sedan kommer djuren, 9 stycken vita eller nästan vita hästar springer in, väldresserade som få, och sjukt vackra. Kvinnan som står i mitten får hästarna att göra olika trick, lägga huvudet på varandra, dansa och till slut även buga för publiken under jubel och applåder.
 
Efter att hästarna två och två har lämnat scenen dyker nya hästar upp, svarta den här gången med sällskap av kameler! 4 kameler och 4 hästar, tillsammans utför de mängder av trick, ofta tillsammans. De 4 hästarna försvinner men kamelerna är kvar, de lägger sig på marken, och plötsligt! LAMOR, som hoppar över kamelerna, en liten flock lamor som hoppar över kamelerna för att sen snabbt försvinna ut igen. 
När kamelerna och lamorna lämnat scenen kommer höjdpunkten av första akten, elefanterna. 3 stycken gigantiska djur som (precis som i Dumbo!) håller varandra i svansen då de går runt i ring. Fler trick än både hästarna och kamelerna får elefanterna göra, och inte nog med det! Tre män använder sig av gungbrädor som de turas om att hoppa på för att ge en person tillräckligt med fart för att volta upp på elefanterna. Slutar det här, NEJ! Två av männen ställer sig på en av gungbrädorna, i den andra änden står en elefant, på två ben, redo att skjuta iväg dessa män till varsinn elefant. HELT SJUKT SNYGGT!
 
 Efter pausen är det dags för andra akten, två snygga, vältränade män med bar överkropp visar upp sig med varsinn stege som de använder för att göra helt otroliga saker (kan man ens göra så mycket med en stege?!?!). Så snart männen har försvunnit (synd) flaxar något över mitt huvud, jag flämtar till av förvåning då två stora papegojor bromsar in och landar på armen på en man några meter bakom mig. Tillsammans med 4 andra papegojor visar mannen upp en rad olika saker, han tar även upp en kvinna ur publiken på scen som får en ros av en papegoja (sjukt gulligt!). 3 stycken barn från publiken får komma upp och hålla i små ringar, genom ringarna flyger en liiiiiten papegoja, efter detta visslar mannen och alla 3 barn blir täckta av små papegojor, de blir såklart överförtjusta.
Snart fylls scenen av en drös asiatiska pojkar på enhjulingar som jonglerar med käglor, inte nog med det, de börjar jonglera mellan varandra, och sedan stående två och två på varandras axlar och även nu jonglerar de mellan varandra. Som om inte detta vore nog slutar hela alltet med två små torn, 3 pers på höjd på varsin enhjuling, som jonglerar med varandra. Inte dåligt! 
Hela showen avslutas minst sagt spektakulärt! 6 unga kvinnor och 4 män svingar varandra och sig själva fram och tillbaka i luften på trapetsliknande anordningar ett högt antal meter över marken. Volter, kraftiga andhämtningar och applåder fyller tältet. Sen är det över. Alla artister kommer fram och får hejarop, visslingar och applåder i massor.
 
(Jag var allt för tagen av föreställningen för att ta några bilder av den, lite besviken..)
 

Som VIP gäster (tack vare Christinas jobb) får vi gå in och titta på djuren och klappa dem, och även få en gratis ridtur på en av elefanterna (har tyvärr inga bilder på just det nu.) Det var flera djur som inte användes i föreställningen, lite synd, jag menar, cirkusaporna, cirkuszebrorna och såklart de obligatoriska cirkus-mini grisarna hade jag gärna velat se. Hade inte heller haft något emot lite fler ybersöta mini ponnysar!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback